Kjøp boken min HER!

september 30, 2011

Cuvaison Carneros Syrah - forførende og typeriktig

Farge: Tett lilla, med bred kjerne.

Duft: Delikat rødbærsfrukt mest fremtredende, noe lær og toner av rått kjøtt også. Utadvendt uten å være voldsomt intens. Aromamessig nærmere Crozes Hermitage enn Barossa.

september 27, 2011

På besøk i Piemonte: Pasjon og gjestfrihet hos G.D. Vajra

Noen mennesker blir man oppriktig glad for å møte, Aldo og Giuseppe Vajra er blant disse menneskene. Deres smittsomme glød og pasjon for bærekraftig produksjon er ektefølt. Her er det frukten som står i sentrum, ikke vinmakertriksene.

september 25, 2011

Sjokomelk og neglelakk

Fratelli Revello Barbera 
d'Alba Ciabot du Re 2009

Farge: Dyp og tett lilla.

Duft: Lakris, kirsebær, troika, toasty fat og neglelakk.

Smak: Rik og massiv frukt, kokos, sjokomelk. Sexylubben kropp. Mindre friskhet enn det jeg normalt venter fra Barbera, plysjaktige tanniner. Klokker inn på 15% alkohol, men integrerer det helt fint.

september 23, 2011

Billig og bra. Barbera.

Terrenostre Barbera d'Alba Aje 2009

Farge: Lilla, medium(-) intensitet.

Duft: Forsiktig på nesen, men gir fra seg imøtekommende klassisk bærfruktighet.

Smak: Ukomplisert og typeriktig, med leskende syre og avdempet kirsebær. Fin balanse, og overraskende lang hale.

september 21, 2011

Hyggelig Riesling til 110

Dönnhoff Riesling Trocken 2010

Farge: Blek grønngul farge.

Duft: Fruktig og lett søtlig førsteinntrykk. Tropiske frukter dominerer - ananas og mango spesielt. Noe mandarin og Granny Smith-epler også. Medium intensitet.

september 20, 2011

Sweet. Sweet. Zin.

Innsmigrende og sødmefull duft av skogsbær, vaniljekaramell og skolekritt. Ekte kritt - ikke det ekle lakrisgotteriet. Medium intensitet.

Uten skarpe kanter smyger den seg rundt i munnhulen med toner av modne kirsebær og skogsbær, samt en spicy touch. Myk, solid kropp, men ikke overdøvende.

september 17, 2011

På besøk i Piemonte: Pionéren Elio Altare

Elio Altare regnes gjerne som pionéren innenfor "modernismebølgen" fra slutten av 70-tallet, og kan by på en sjeldent fascinerende historie.

Jeg vil ikke bruke nevneverdig med spalteplass på historien i dette innlegget, men anbefaler at du klikker på linken helt i bunnen. Der kan du lese mer om hvordan Elio ble alvorlig forgiftet av sprøytemidlene de tidligere anvendte, hvorpå han kuttet opp og brente alle fatene og hugde ned de forgiftede frukttrærne - og deretter ble gjort arveløs.

september 15, 2011

Småfunky chilener

Maycas del Limarí Reserva Pinot Noir 2010


Tettere farge enn forventet. Aromamessig er dette en rakker som er nokså fremoverlent med sine høye intensitet. Vi finner jordbær, vanilje og jordlige toner. Et fremtredende brentpreg, samt aroma av kaffe og lær bidrar også med sin tilstedeværelse. Jeg fristes også til å si fjøslukt. "Great Burgundy smells of shit" er et sitat man også kan låne litt fra, om enn langt fra Burgund - så hvertfall åpenbart Pinot.

september 13, 2011

Taxfree Bordeaux

Chateau Cissac 2004
Cru Bourgeois, Haut-Medoc

Rubinrød på farge, vandig kant. Nokså tilbakeholden og reservert på nesen, men solbærene er å spore. Bærene er akkompagnert av svake toner av enebær og lær, samt et vegetalt (urtepreget) snev.

september 11, 2011

Stag's Leap Karia Chardonnay 2008

Stag's Leap Wine Cellars Karia Chardonnay 2008

Farge: Gylden strågul, i funklende drakt.

Duft: Åpner med tropisk toner, ananas spesielt. Et pent integrert fatpreg noteres også. Etterhvert treffer vi på både gule plommer og snev av både pære og eple. Forlokkende, og akkurat passe intensitet.

september 08, 2011

Heftig høstsalg på polet!

I september finner vi definitivt det gjennomgående heftigste prisraset sålangt i år, spesielt gjelder dette de dyreste prisklassene.

Totalt har ca 600 produkter blitt satt ned i pris, mange av disse selvsagt kun marginalt, men rundt 200 fortjente absolutt å gås nærmere i sømmene.

september 06, 2011

Hellstrøm Bon Vin Rouge - lanseringsfest

I går kveld var det duket for lanseringsfest for den første vinen som bærer Hellstrøms navn. Åstedet var Skaugum, og det var åpenbart slått på stortromma, da lokalet etterhvert ble tettpakket av vinpresse, øvrig media, venner og andre inviterte livsnytere.

september 05, 2011

På besøk i Piemonte: Burlotto - den nye favoritten

Jakten etter viner laget på druen Pelaverga brakte Comm.G.B.Burlotto rett inn på radaren. Pelaverga, ukjent for mange kanskje, er den aromatiske druen med det lette steget og det herlige krydderpreget. I Verduno, en av landsbyene i Barolodistriktet, har denne fått sin egen DOC. Høyst fortjent etter min mening.

Burlotto er en produsent som lager 80-90.000 flasker årlig, og en rekke eksempler er vi så heldig å ha på Vinmonpolet i Norge, med italiaekspertene Gaia Wine & Spirits som importør.

september 04, 2011

Enkel og billig Barbera

Farge: Rubinrød, middels intensitet og dybde.

Duft: Lav intensitet. Skriker ikke "jeg er Barbera" fra glasset. Etter litt lokking og luring får vi dog hint av både mørke bær, røyk og kritt.

september 03, 2011

Bordeaux. Grand Cru-smaking i operaen

For tredje året på rad ble "primeursmakingen" avholdt i foajeen til operabygget.

Etter sigende var det noen hundre færre deltakere i år enn i fjor, med den heldige bi-effekten at det var litt smidigere å komme seg frem til bordene å få smakt på godsakene. Samtidig gikk flere av produsentene tom for de "gamle" årgangene nokså tidlig, for mitt vedkommende medførte det at det hos tre av ni som jeg oppsøkte allerede var tomme (ca klokken 16:00/16:30).

september 01, 2011

Elegant amerikaner

Etter en lang periode med skikkelig sommervær, falt temperaturen med flere grader og regnet høljet ned. Frykten for at høsten allerede var kommet ble umiddelbart kontret med "høstlig" mat som kantarellrisotto, pimpet opp med litt andebryst på toppen.

Å finne vin fra kjelleren (les: vinskap) til dette var faktisk såre enkelt, nylige reiser gjorde at jeg ikke kunne klage på utvalget av hverken klassiske lekkerbiskener fra Piemonte eller nivået på luringer fra California.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics