Kjøp boken min HER!

februar 27, 2011

Chianti til pizza'n

Poggio al Sole 2007

Yepp, hekta på pizza for tida. 
Derfor, ble det en kald og stormfull aften, i skinnet fra peisen, hentet fram et av høstens taxfreekjøp (Arlanda). 

Italieneren viste frem fint typeriktig kirsebærpreg, litt på den modne siden. Moreller deltar også i korpset, sammen med et hint av varm solbærsirup. Jeg kan heller ikke nekte for at både røyk og et lite snev av støvete landevei også viste seg fram.

Fin og nokså elegant - ingen intens og overveldende sak, hverken i nese eller munn. Medium fylde og myke tanniner. Syrlig og frisk, med medium lengde. Relativt høy alkohol (14.1%), men merkes overhodet ikke.



God venn med pizza denne, men noe dyrt til det formålet kanskje.

Sammen med enkle retter av kalv og svin, samt solide kyllingretter, vil harmonien bli fullkommen tenker jeg. Pastaretter likeså.

Vinen finnes ikke på polet, men var å finne på Arlanda til ca 200 for noen måneder tilbake.

Link til produsent, Poggio al Sole.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics